Onze Doosan DX140W-5  is uitgerust met een GPS Systeem.  Met dit prachtige systeem kun je tekeningen en klic meldingen direct toepassen op het project. Je kunt graven zonder uit te zetten want de tekening staat in het systeem.

Wij gebruiken dit GPS Systeem voor bijvoorbeeld vijvers, poelen, bouwputten, nutstracées uit te graven. Doordat de hoogtes worden aangegeven scheelt dit werk voor bijvoorbeeld de grondwerker.

De klic meldingen komen er na aanvraag ook in te staan, klic meldingen zijn gegevens waar de leidingen liggen. Dus telefoonkabels, Electra, water etc. Het aanvragen van een klic melding is verplicht zodra er werkzaamheden gaan plaats vinden. Dit voorkomt graafschade.

Op het GPS Systeem staan precies aangegeven waar zich wat bevind. Zoeken na de kabel hoeft dus niet meer. Wel is het zo dat de machinist of grondwerker altijd een proefsleuf dient te graven (handmatig) om voorzichtig te kijken of en waar er daadwerkelijk wat ligt.

Wij hopen nog vele mooie jaren plezier te hebben met dit systeem, en zouden niet meer zonder willen. Wij gaan met de tijd mee bij Veldhuis.